Българската народна банка организира Ден на отворените врати. Тя ще

...
Българската народна банка организира Ден на отворените врати. Тя ще
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в БНБ по повод 143 г. от създаването й

Българската национална банка провежда Ден на отворените порти. Тя ще обезпечи свободен достъп за жители до централната постройка на институцията от 10.00 до 17.00 часа.

В Деня на отворените порти в Българска народна банка посетителите ще имат опция да прегледат залата на Управителния съвет, в която са взимани едни от най-важните решения във финансовата и банковата история на страната, галерията с маслени портрети, музейната колекция на Българска народна банка, кабинета на шефа, оперативния салон за клиенти, както и да се снимат и да получат сувенирна банкнота със своя лик, изобразен върху нея.

На разположение на групите гости ще бъдат чиновници на банката, които ще ги съпровождат и ще ги срещнат с главните функционалности и задания на институцията.

На този ден през 1880 е обнародван и влиза в действие Законът за правото на рязане на монети в Княжество България, заради което на 4 юни тази година се навършват 142 години от основаването на българския лев. Година по-рано, единствено че на 6-ти юни, е осъществена първата трансакция, с което Българската национална банка поставя началото на своята активност.

Тази се навършиха 143 години от основаването на Българската национална банка.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР