Българската народна банка (БНБ) абсолютно незаконно е забавила изплащането на

...
Българската народна банка (БНБ) абсолютно незаконно е забавила изплащането на
Коментари Харесай

Съдът обяви, че БНБ незаконно е блокирала с месеци влоговете в КТБ

Българската национална банка (БНБ) безусловно нелегално е забавила изплащането на обезпечените влогове в КТБ в продължение на повече от три месеца през лятото на 2014 година Това следва от няколко решения на първа инстанция на Административен съд – София град (АССГ) от юли 2021 година, за които. Те подлежат на обжалване пред Върховния административен съд.

Ощетените жители са към 255 000 души, колкото по публични данни са вложителите в КТБ с обезпечени влогове към 2014 година Фондът за гарантиране на влоговете им изплати към 3.6 милиарда лева, само че пет месеца след затварянето на банката.

Според инспекция на " Сега " в системата на АССГ единствено през юли 2021 година Българска народна банка е наказана по Закона за отговорност на страната и общините да заплати компенсации на петима души в общ размер на 17 800 лева поради породени имуществени вреди. По случая се водят още десетки каузи.

Блокирани нелегално с месеци

и сложена под специфичен контрол от Българска народна банка на 20 юни 2014 година, само че стартира изплащането на обезпечените влогове едвам на.
На 20 юни 2014 година тогавашното управление на КТБ уведоми централната банка, че е спряло всички разплащания и банкови интервенции. Още същия ден Българска народна банка наложи специфичен контрол на КТБ и забрани изплащането на всички влогове, а след това и понижи лихвите по тях до пазарните. Въпреки това някои по-оправни инвеститори съумяха да си върнат парите посредством цесии и прихващания с кредитополучатели, които след това бяха оспорени като противозаконни от синдиците на КТБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР