Българската компания PPS Manufacturing започва един уникален за България и

...
Българската компания PPS Manufacturing започва един уникален за България и
Коментари Харесай

В Пловдив отварят уникална фабрика за нитрилни ръкавици

Българската компания PPS Manufacturing стартира един неповторим за България и Европа план - произвеждане на биоразградими защитни ръкавици за медицината и хранително-вкусовата индустрия. Това бе оповестено при връчването на документ за вложител „ Клас А “ в Пловдив. Инвестицията  ще надвиши 10 млн. лева и ще сътвори над 100 нови работни места за района. Капацитетът на бъдещото към момента дружество ще е 37 000 ръкавици, а индустриалният цикъл ще е... 7/24, т.е. денонощен.

" Изключително съм горделив, че този план ще бъде осъществен в България. Инвестицията е напълно българска, без присъединяване на задгранични лица, със съдействието на фонд „ Устойчиви градове “. С основаването на PPS Manufacturing целим да понижим зависимостта на Европейски Съюз от Азиатските производители и да сложим България като желан производител на персонални защитни средства “, споделя Георги Петков, ръководител на борда на шефовете на PPS Manufacturing.

Новата фабрика е част от " Тракия икономическа зона " и развива концепцията за създаване на въглеродно-неутрални индустриални зони. С цел по-бързото асимилиране на технологиите и започване на производството, в PPS Manufacturing ще бъдат привлечени интернационалните инженер-химици, които ще образоват фрагментите в България и ще подкрепят началото на индустриалната активност. Предвижда се създаване на лаборатория за научна и развойна активност и индустриални проби. Продуктите на компанията ще бъдат тествани в европейска сертифицирана лаборатория и ще бъдат сертифицирани от европейски орган.

Плановете са новата фабрика на PPS Manufacturing да отвори порти тази есен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР