Българската компания Pontica Solutions официално откри втория си офис в

...
Българската компания Pontica Solutions официално откри втория си офис в
Коментари Харесай

Българската Pontica Solutions отвори втори офис и удвои служителите си по време на пандемията

Българската компания Pontica Solutions публично откри втория си офис в България и след София, към този момент участва и във Варна. По време на изключителното състояние тя съумя да удвои своя екип. Pontica Solutions е профилирана в аутсорсинг на бизнес процеси и осведомителни технологии.

" Като компания, стартирала като стартъп преди 5 години, ние сме запазили мощния ни предприемачески дух и еластичност. Затова и приехме световната Коронавирус пандемията като предизвикателство и опция за напредък. В интервала, в който светът беше спрял, ние успяхме да спечелим още два интернационалните клиента в нашето портфолио - софтуерни, новаторски и международно приети марки, чийто бизнес също макар рецесията се развива доста сполучливо. Така ни се наложи това в предизвикателното време да вземем решение за разкриване на офис отвън София и да наемем бързо нови хора ", съобщи Евгени Борисов, шеф " Операции " и съосновател на Pontica Solutions.

След изчерпателен разбор на пазара, компанията избира Варна като локация на новия си офис. Причината по тази причина е съществуването на задоволителен брой квалифицирани фрагменти, говорещи непознати езици, досегаемост на местоположението и съществуване на качествени бизнес здания.

" Варна в действителност има капацитет да се трансформира в " Град на знанието ", поради университетите и положителните езикови учебни заведения тук. Като ученик на едно от тях, доста се веселя, че ще дадем опция на младежите да останат и да се развиват тук. Заради световната рецесия в туризма, се оказа, че във Варна доста бързо намерихме надарени фрагменти с положително равнище на френски и британски, с цел да отговорим на потребностите на клиентите ни. В рамките на два месеца успяхме да назначим към този момент 100 индивида, като проектите ни са да продължаваме да растем. Ние преглеждаме Варна, не като вторичен офис и ще го развиваме редом със софийския н. ", добави вторият съосновател и изпълнителен шеф на компанията Иван Георгиев.

Офисът във Варна сега работи за два от единайсетте интернационалните клиенти на компанията. По-голяма част от екипа ще е ангажирана с оптимизацията на процесите по доставка в другите пазари (Франция, Испания, Англия, Полша).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР