Българската Коледа е много повече от дарителска кампания, тя обединява

...
Българската Коледа е много повече от дарителска кампания, тя обединява
Коментари Харесай

Българската Коледа 2022/2023 се посвещава на децата с редки генетични заболявания

" Българската Коледа " е доста повече от дарителска акция, тя сплотява хората, тя ни дава религия, тя показва вяра за бъдещето ни като общество.

Това съобщи Румен Радев откакто през днешния ден разгласи началото на 20-ото издание на благотворителната акция " Българската Коледа ". Инициативата се организира под патронажа на президента и е в поддръжка на деца, които се нуждаят от диагностика, лекуване и рехабилитация.

Събитието се организира в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " във Велико Търново, а в него участваха министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев, кметът и регионалният шеф на Велико Търново и шефовете на РЗИ.

Тазгодишната капания е отдадена на деца с редки генетични болести и ще продължи през цялата 2023 година.

Благодарение на публичната поддръжка, тази година самодейността разполагаше с рекорден бюджет от 3 070 000 лв., които помогнаха на 517 български деца с тежки хронични болести. С парите се осигури за диагностика и модерно лечение на 22 лечебни заведения.

Президентът благодари на българските лекари за грижите, които поставят към децата, за избавените животи, за рационалното оползотворяване на дарените средства в акцията, което покачва доверието в " Българската Коледа ".

В МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " президентът и брачната половинка му, която го придружаваше, посетиха отделенията по неонатология и педиатрия. Там те се срещнаха с лекуващи се деца и им подариха книги и коледни играчки.
 Снимка 597250
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР