Българската и Македонската православни църкви ще отбележат заедно юбилея по

...
Българската и Македонската православни църкви ще отбележат заедно юбилея по
Коментари Харесай

Българската и Македонската църкви празнуват заедно 1000 години Охридска архиепископия

Българската и Македонската православни църкви ще отбележат дружно юбилея във връзка 1000-годишнината от основаването на Охридската архиепископия. Това стана ясно от думите на патриарх Неофит. " Ако има покана, ще изпратим ", съобщи пред БГНЕС Негово Светейшество, отговаряйки на въпрос дали Българската православна черква ще изпрати делегация в Република Македония по случай честванията на 1000 години от основаването на Охридската архиепископия в град Охрид на 28-ми май тази година.

От думите на главата на нашата черква стана ясно, че събитието ще бъде маркирано и у нас. На въпрос на организацията по какъв начин ще се празнува у нас тази годишнина, патриарх Неофит съобщи: " Ще се разиска както е признато, по този начин ще го отпразнуваме. Засега още няма стратегия за празнуването ".

На особено съвещание на 13-ти март Светият Синод на Македонската православна черква /МПЦ/ - Охридска архиепископия взе решение за отбелязване на 1000-годишнината от Охридската архиепископия в катедралния храм " Света София " в Охрид на 28-ми май.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР