Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация призова 45-ото Народно събрание спешно

...
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация призова 45-ото Народно събрание спешно
Коментари Харесай

Хотелиери призовават парламента за спешни мерки за спасяване на сектора

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация прикани 45-ото Народно заседание незабавно да образува комисия по туризъм за целево подкрепяне на хотелиерския отрасъл.

Преди началото на летния туристически сезон няма ясни правила за организирането му в изискванията на пандемия, предизвестяват от организацията.

От Асоциацията упорстват парламентарно-представените партии незабавно да вземат незабавни ограничения за избавяне на хотелиерския бранш, тъй като страната ще загуби милиарди вложения, а цели райони ще изгубят препитанието си.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
България би трябвало неотложно и незабавно да стартира да издава визи...

От БХРА напомнят, че през последните месеци предложиха разнообразни разновидности, с които страната да подкрепи бизнеса - погашение на 30% от спада на оборота на хотелиерските предприятия, с отплата от 2000 лв. на хотелска стая за покриване на непрекъснати и настоящи разноски и приемане на оборотни средства за пускане на сезона, посредством договаряне с банковите институции преференциални заеми, обезпечени от страната, посредством придобиване на дялове от страна на страната в хотелските предприятия с право на назад изкупуване и други.

" Нито един от тези разновидности обаче освен не бе признат, само че не бяха и обществено разисквани опциите за избавяне на един от главните стопански браншове на страната ", възразяват от браншовата организация.

Необходимо е незабавно да бъде образувана и да проработи парламентарната комисия по туризъм, още повече в миг, в който към момента не е наясно кой ще оглави секторът и по кое време, акцентират още от БХРА.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Туристическият отрасъл по българското Черноморие ще изпрати писмо с апел за спасяването на летния ту...

Парламентарната комисия би трябвало да стане платформа за чуване на бранша и за взимане на решения в помощ на бизнеса, поради обстоятелството, че летният сезон безусловно тропа на вратата и би трябвало да започва след броени дни, а към момента няма изясненост за протичането му – правила за PCR проби, документи за имунизиране, директни зелени коридори, безвъзмездни чадъри и шезлонги, неотложно започване на издаване на визи, обезпечаване на оборотни средства за бизнеса, имунизационен кулоар за заетите в туризма, тласъци за туроператорите, които водят туристи по суша, ваучери за ваканции и прочие, показват от БХРА.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР