Българската група THE CASE ще завърши ударно годината с втори

...
Българската група THE CASE ще завърши ударно годината с втори
Коментари Харесай

Българската група THE CASE с втори нов албум

Българската група THE CASE ще приключи стремително годината с втори нов албум.

Той ще бъде показан в края на ноември и ще е въплъщение на дълги месеци работлив труд, развлечение и още нещо.

Както самите те споделят – с музиката си демонстрират и показват съществени полезности като самостоятелност, другарство, комизъм, смяна, даже и разнообразието на пътя.

Началото на THE CASE е сложено през 2008 година Стилът на групата е мъчно да се вкара в някаква рамка – поп-рок, блус, реге, ска, алтернатив, пънк. Членовете на бандата са близки другари от хлапета, почнали да свирят надъхано в училищен групи, а музикалните им усети са толкоз разнородни, колкото и страсти може да изпита човек.

Състав на групата:

Алекс – китари, тон, записи и желязна логичност

Дельо – китари, хармоники, мелодика, вокални прояви и креативен тласъци

Дицата – всекви ударни, рога и възторг

Ел – оу, какъв глас, каква душичка!? Пиано, мелодика и наздраве!

Яшо – бас, бяс, смях и здрави зъби!
THE CASE имат многочислени клубни изяви и участия на фестивали – „ Берксток “ – Берковица 2012, „ Ритъмът на планината “ – Самоков 2012 и 2015, „ Musixperiment “ – Словения 2013… През пролетта на 2018 година подгряват ска-ветераните The Toasters при гостуването им в София. Групата има записи на повече от 15 авторски песни. През 2019 година вземат участие на „ МОГА фест “ в Етрополе, а през 2021 – на „ Узана поляна фест “.
Неслучайно и главният им знак е куфар – букет от стилове страсти и палитра от мелодии. По пътя на живота има потребност от най-различна музика – от време на време рок, различен път реге, пънк или даже суинг. Или с други думи – опция в музиката и в живота.

Албумът LiBr

Между членовете на the Case постоянно е имало химия. (И от физиката има задоволително, изключително в мъкненето на принадлежности насам-натам).

„ Химията “ в заглавието на новият албум на бандата: „ Li & Br ” („ Литий и бром “) обаче е от различен тип.  

С литий се третират маниии и депресивни положения. Бромът е знак на потисканото либидо.

Албумът е рожба на умората от виртуалния свят. В  него хората влизат безплътни, а търсят плът. Разочаровани, чакат да очароват другите. И от ден на ден се вманиачават по непознати мании.      

Както и в предния албум („ Bye Buy DNA ”), частите са разнообразни. Могат да ви паснат във всяко въодушевление. Тавата е примес сред оптимизъм и горест, религия и потиснатост.

Every Day and Every Night, Ръченица Пънк и I’m Not са радостни, безгрижни пънкарии, в които здравият разсъдък е малко, само че здравият тон е в прилични количества.

Либидото на лирическия воин в Respect е превзело песента. Това е елементарно обяснимо, поради, че   той е млад балканец, бранител на мъжките права.

Black Coat, No Longer Pretender и Summertime са тежки части, които няма да ви дотежат. „ Животът е просто бар, а бакшишът са фантазиите ми “; „ Досега чаках да стартира, а в този момент започнах да чакам; заличи времето ми – ненавиждам всяко започване “ се пее в тях, може би на не най-перфектния британски.

Тази Роля и Литий и Бром са най-новите части в албума. В тях има от всичко. „ Все едно, или е две: хапче заран, вечер две “ се пее в първата, а във втората „ лекарството “ е посочено: „ Литий и бром в опаковки от хора “.

Чуйте албума. Той ще ви каже доста неща, без да престава да ви забавлява.

Литий и бром има в промишлени количества в главите ни, само че постоянно малко хубава музика е единственото, от което имаме потребност. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР