Българската финтех компания Payhawk стъпи на американския пазар чрез отваряне

...
Българската финтех компания Payhawk стъпи на американския пазар чрез отваряне
Коментари Харесай

Първият български „еднорог“ стъпи в САЩ

Българската финтех компания Payhawk стъпи на американския пазар посредством отваряне на нов офис в Ню Йорк и стартиране на нов артикул – кредитна карта. Ходът бе плануван от дълго време, още от предходната година, а през тази компанията получи и стратегическата инвестиция от 100 млн. $, с която публично стана първият български „ еднорог “, т.е. стартъп с оценка над 1 милиард $.

Отвъд океана издателят на корпоративни дебитни карти и разработчик на платформа за ръководство на разноските ще се сблъска с по-големите си съперници – Brex и Ramp. В композиция с предлагането и на кредитни карти обаче компанията ще се трансформира в първия и единствен бизнес в пространството, който предлага този набор от услуги, показва българският стартъп.

Съоснователят и основен изпълнителен шеф на Payhawk Христо Борисов разкри, че продуктът с кредитна карта Visa в Съединени американски щати към този момент има лист с чакащи, който съставлява над 10% от потребителската база на компанията.

Навлизането на американския пазар се преглежда като основна част от тактиката за напредък на компанията и следва една година на бурно разширение, която означи растеж на приходите на Payhawk с 524%, а на работната мощ – с 250% досега.

Наборът от евентуални клиенти за разгръщане и корпоративни клиенти на Payhawk е необятен, включващ повече от 2.6 милиона бизнеса с над 100 души личен състав в Обединеното кралство, Европа и Съединени американски щати.

Кредитната карта на Payhawk има предели до 250 000 $, персонализирани политики за харчене и предлага до 1.5% cashback.

Разширяването ни в Съединени американски щати е още една вълнуваща стъпка в нашето пътешестване към по-добра поддръжка на интернационалната ни потребителска база “, разяснява още Борисов.

Payhawk, чиято централа сега е в Лондон, към този момент е дейна в 32 страни.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР