Българската федерация по шахмат 2022 ще сключи договор с Нургюл

...
Българската федерация по шахмат 2022 ще сключи договор с Нургюл
Коментари Харесай

Бащата на Нургюл: Ще продължи за играе за България

Българската федерация по шахмат 2022 ще подписа контракт с Нургюл Салимова, с който ще обезпечи финансово участията на надарената шахматистка , която стана втора на Световната купа в Баку.

Председателят на федерацията Васил Антонов обяви  награда за Нургюл от 10 хиляди лв., награда ще получи и първият й треньор Живко Жеков . В Плевен той се срещна с нейните родители Гюлзар и Илхан Салимови.

Пред БНР те споделиха гордостта и насладата от детето си:

Чувството е неописуемо. Този път надмина себе си. Гордеем се с нея.  Винаги сме си представяли, че Нургюл ще стигне международния връх, без значение по кое време. Това беше задачата – да влезе при топ шахматистките “.

Баща й Илхан означи, че  Нургюл е привикнала да върви сама по шампионати и тематиката се преекспонира :

„ От 10-годишна отива по шампионатите самичък самичка. Можеше и ние да сме до нея, само че мисля, че не е толкоз огромен проблем. Комуникацията постоянно си е налице. Виждаме се с нея непрекъснато – преди и след партията. Всичко е в реда на нещата “.

Оттук насетне следва да надгражда, нови шампионати и нови провокации, сподели татко й.

Илхан не знае дали щерка му е имала оферти да се състезава за друга страна.

Според него  към този момент няма съответни оферти .

„ Тя е доста горда, че съставлява България. Винаги гордо е носила знамето на България.  Тя ще продължи да играе за България „.

Нургюл съумя да ни сплоти.  Всички би трябвало да сме по-търпими и да оказваме помощ в такива моменти.  Не би трябвало да се опитваме да заглушаме тази наслада от тези събития . През последните дни се обадиха редица предприемачи, които желаят да се включат. Това ми дава убеденост, че ще успеем да осигурим на Нургюл един добър календар през идната и по-следващата година “, съобщи Васил Антонов.

„ Ще се радваме да взе участие в доста шампионати, да носи доста купи, медали и популярност за България “, уточни още той.

Снимки: Латинка Светозарова
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР