Българската федерация по баскетбол се включи в един от най-иновативните

...
Българската федерация по баскетбол се включи в един от най-иновативните
Коментари Харесай

БФБаскетбол се включи в иновативен проект на ФИБА за дигитализация и комуникация

Българската федерация по баскетбол се включи в един от най-иновативните планове на Международната централа (ФИБА) – EuroStep. Представител на федерацията взе участие в тридневен семинар в офисите на Испанската баскетболна централа, чиято цел е да приготви националните федерации и да им помогне за по-добрата цифрова връзка с почитатели и играчи. И този план на ФИБА, ориентиран към развиването на баскетбола и израстването му по места, е иницииран от някогашната звезда на женския народен тим и женския Левски Радмила Василева-Търнър и колежката й от Испания – Елизабет Чибриан, оповестиха от БФБаскетбол.

Комуникационни, маркетинг и цифрови експерти от над 30 федерации се събраха в офиса на испанската централа, където с изключение на нови познания от експерти получиха и опция да обменят опит и отзиви за протичащото се в техните федерации и национални тимове. Отчетен бе и големият триумф в дигитално-комуникационен проект на Евробаскет 2022.

Проектът  EuroStep е част от самодейностите на програмата Erasmus + Sport, която е взаимна за ФИБА Европа и Европейския съюз в партньорство с Германския състезателен университет в Кьолн и експертите по цифров баскетбол от NBN23.

В семинара се включиха с презентации федерациите на Република Ирландия, Словения, Испания и Швеция. Главен съветник бе Джоф Уилсън, който с изключение на с ФИБА работи тясно с Международната футболна централа (ФИФА) и още доста спортни организации.

Всички участници бяха приветствани персонално от изпълнителния шеф на ФИБА Европа Камил Новак и президента на Испанската баскетболна федерация Хорхе Гарбахоса.

Следващият семинар ще се организира в Любляна през юни, като дотогава всички участници ще вземат участие в серия от уеб-бинари през годината.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР