Българската болнична асоциация подкрепя усилията за подновяване на диалога между

...
Българската болнична асоциация подкрепя усилията за подновяване на диалога между
Коментари Харесай

Болничната асоциация подкрепя подновяването на диалога между БЛС и НЗОК

Българската болнична асоциация поддържа напъните за възобновяване на разговора сред Българския лекарски съюз и НЗОК.

Бюрократичните пречки в битката с пандемията би трябвало да бъдат сведени до най-малко. В изискванията на тази рецесия, имаме потребност от бързи и навременни дейности и няма време за административни неуредици. Решаването на този проблем е в интерес освен на експертите, само че най-много на пациентите, пишат в своя позиция до медиите от ББА.

Те припомнят, че незабавно би трябвало да бъде облекчена процедурата по откриване на реанимационни кревати, която сега се бави необяснимо доста. От Асоциацията упорстват тематиката ще бъде основна на идните срещи сред БЛС, НЗОК и Министерство на здравеопазването.
 БЛС упорства за среща с Борисов поради несъгласия с НЗОК
БЛС упорства за среща с Борисов поради несъгласия с НЗОК

НЗОК спъвала финансирането на ограниченията против COVID-19

Внимание би трябвало да се обърне и на метода на финансиране на лекуването на пациенти с Коронавирус зараза. Финансовите разбори демонстрират, че междинната цена на лекуване на един пациент може фрапантно да надвишава цената на клиничната пътека . Възможно е това да сътвори проблеми на лечебните заведения в обозримо бъдеще, акцентират още от болничната асоциация.

Те декларират готовността си да спомагат в намирането на решения на проблемите, с цел да се оправят с тях в точния момент и в полза на пациентите, които чакат от тях професионализъм, експедитивност и адекватност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР