Българската банка за развитие предложи за обсъждане на работодателските организации

...
Българската банка за развитие предложи за обсъждане на работодателските организации
Коментари Харесай

ББР обсъжда с работодателските организации допълващо и мостово финансиране по НПВУ

Българската банка за развиване предложи за разискване на работодателските организации идните стратегии за мостово финансиране и съфинансиране на планове по европейските структурни и капиталови фондове (ЕСИФ) и Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ).

ББР възнамерява да поддържа българските предприятия, кандидатстващи за безплатно европейско финансиране по стратегиите за енергийна успеваемост и възобновими енергийни източници, софтуерна рационализация и обновяване и други

Целта на срещата е опциите за финансиране да бъдат съветвани още при структурирането на продуктите, което ще разреши на ББР да отговори най-адекватно на потребностите на бизнеса.

По първото направление банката ще обезпечи финансиране за фирмите, подали планови оферти по ПВУ и Европейски структурни и инвестиционни фондове. Към ББР могат да се извърнат както утвърдени компании, по този начин и включени в листата на чакащите или отхвърлени претенденти. По този метод банката ще подкрепи осъществяването на капиталовите проекти на сдруженията, без значение дали са утвърдени за безплатна помощ.

По втората мярка ББР разисква опцията за финансиране на строителни компании със подписан контракт за осъществяване на енергийно възобновяване на здания. В този случай тя няма да кредитира директния адресат на безвъзмездната помощ – държавна администрация, общини, етажни собствености и други, а фирмите – реализатори на строително-монтажни работи. Тази мярка ще обезпечи финансов запас на изпълнителите, съдействайки за навременното привършване на плановете и ускорение на енергийното обновяване на сградния фонд в страната.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР