Българската банка за развитие (ББР) осигурява подкрепа от 75 млн.

...
Българската банка за развитие (ББР) осигурява подкрепа от 75 млн.
Коментари Харесай

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

Българската банка за развиване (ББР) обезпечава поддръжка от 75 млн. лева на Пощенска банка и Общинска банка. Това разгласи основният изпълнителен шеф на държавната банка Стоян Мавродиев. " Българската банка за развиване прави първи стъпки за увеличение на ликвидността във финансовата система, с цел да се отпуши кредитирането към дребни и междинни предприятия, затруднени в рецесията ", разяснява той. Средствата се отпускат на колекторското сдружение " Свети Георги груп ", което ще изкупи неприятни заеми на двете банки. Сделката е за необслужвани заеми от Пощенска банка и Общинска банка. От ББР оповестяват, че купените пакети обгръщат 7519 компании и физически лица, написа Пик. 

Заемът, провиснал от ББР, е за 10 година с рента от 3,5% плюс 3-месечен Euribor, като не може да е по-ниска от 4 на 100. Финансирането от ББР конвертира посредством профилиран медиатор неликвидни в ликвидни активи, което ще разреши на финансовите институции от своя страна да употребяват получения запас за поддръжка към дребни и междинни предприятия, разяснява Стоян Мавродиев. Според него това са първи стъпки по стратегия за увеличение на ликвидността във финансовата система. " Инициативата се финансира със личен запас на банката и планува целево кредитиране на едно от най-големите профилирани сдружения за ръководство на неприятни заеми. Финансирането ще разреши две от комерсиалните банки на пазара да се разделят с част от проблематичния си портфейл и да насочат запас за нови заеми на микро-, дребните и междинните предприятия ", изясни той. От ББР оповестяват, че купените пакети обгръщат 7519 компании и физически лица.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати &
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР