Българската банка за развитие (ББР) не е водила разговори за

...
Българската банка за развитие (ББР) не е водила разговори за
Коментари Харесай

Банката за развитие не била поемала ангажимент да финансира сделката за ЧЕЗ

Българската банка за развиване (ББР) не е водила диалози за финансиране на " Инерком България " за покупка на българския бизнес на ЧЕЗ и не е поемала ангажимент да рефинансира провиснал на " ЧЕЗ Електроразпределение " АД заем от Европейска банка за възстановяване и развитие, разгласи през днешния ден шефът на банката Стоян Мавродиев пред депутатите от комисиите по енергетиката и за надзор на службите за сигурност. Двете комисии разискват договорката за покупката на най-голямото енергоразпределително сдружение в страната.

Стоян Мавродиев упрекна борда на ЧЕЗ в Чехия, откъдето настояват, че има писмо за стихотворец ангажимент за финансиране на договорката, в манипулиране на чешкия министър председател. Мавродиев разгласи, че ББР не са имали контакти с ЧЕЗ.

Той добави, че досега има единствено молба от " Инерком " за разглеждане на опцията за рефинансиране на отпуснатия заем от Европейска банка за възстановяване и развитие на ЧЕЗ. " Заявихме, че имаме интерес да го разгледаме, само че без никакъв правнообвързващ ангажимент ", сподели Мавродиев.

Той добави, че решение за рефинансиране може да се вземе от органите за ръководство на банката след обстоен разбор на източниците на финансиране на компанията. До момента такива стъпки не са правени. Има операция от борда на ЧЕЗ и те манипулират чешкия министър председател.

Мавродиев сподели, че не е уведомил принципала в лицето на министъра на стопанската система за тази преписка. Надзорният съвет е бил осведомен.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР