Българската банка за развитие (ББР) най-сетне е с нови мениджъри

...
Българската банка за развитие (ББР) най-сетне е с нови мениджъри
Коментари Харесай

ББР най-сетне с нови шефове, старите взимали до 60 000 лв. месечно

Българската банка за развиване (ББР) най-накрая е с нови мениджъри в управителния и надзорния си съвет. Промените към този момент са отразени в Търговския указател. Скандалите към банката обаче не престават откакто в сряда стана ясно, че част от предходните ѝ шефове са си докарвали заплата до 60 000 лв.. Новината заяви икономическият министър Кирил Петков, като уточни, че това са “открития” на новия Надзорен съвет на банката.

“Част от заплатите и обезщетенията в ББР са с размери, които даже и мен ме накараха да ахна (…) 60 000 на месец за една банка, финансирана с нашите налози като капитал, е безумно. (…) Който желае да работи за тези пари – да върви в частния бранш, не с нашите налози “, сподели министър Петков.

Заплатите по-високи от тези в Българска народна банка

“Откритието” в действителност е връх за хонорари в държавна банка. За съпоставяне шефът на Българска народна банка Димитър Радев, съгласно имотната му декларация, взима към 24 хиляди лв. на месец с всички добавки към главното заплащане. Подуправителите на Българска народна банка получават почти същата сума, тъй като вземат участие бордове на държавни компании като печатницата на Българска народна банка.

Предишният началник на ББР Стоян Мавродиев бе считан за най-скъпоплатения чиновник на държавна компания и получаваше 40 000 лв. на месец.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР