Българската авиация е създадена на духовните криле на нашия народ

...
Българската авиация е създадена на духовните криле на нашия народ
Коментари Харесай

Радев: Авиацията носи красотата на дълга към нацията

Българската авиация е основана на духовните криле на нашия народ от порива и идеалите на възрожденците ни за независимост, тя се ражда като горделивост на нацията и въплъщение на нейната мощност. Това съобщи президентът Румен Радев при представянето на книгата „ Феноменът българска авиация “, написана от полковника от запаса, боен и цивилен водач Иван Петков. Книгата наблюдава значимите събития от историята и персони в българската авиация, оповестиха от прессекретариата на президента.
Президентът означи всеобхватния метод на Иван Петков в 300 страници да събере освен историята, само че и " необятния и непреклонен дух " на българската авиация. Само човек с големи знания, с изживяно страдалчество и обич към авиацията може да напише такава книга, съобщи Румен Радев. Президентът означи, че създателят е съумял да опише възхода, само че и падението, цялата болежка, само че и горделивост и наслада, да обхване държавността, само че и опитите за политизирането на българската авиационна история. Румен Радев акцентира, че България има с какво да се гордее освен в предишното, само че и през днешния ден, тъй като българските водачи са равни на своите сътрудници, макар провокациите и незадоволителния нальот.
„ Ние носим в сърцата и на крилете си духа на нова България “, съобщи президентът. По думите на Румен Радев, всеки авиатор и авиационен експерт е общественик, тъй като мисли първо за родината си и залага своя живот в името на България. „ Авиацията е извор на държавност и Иван Петков схваща това “, уточни президентът.
Към присъстващите водачи, ветерани, авиационни експерти Румен Радев се обърна с думите: „ Авиацията носи духовната хубост на дълга към нацията и каквото и да става оттук насетне, никой не може да ви отнеме тази хубост и честност към България. Затова и нашата авиация е мощна и непобедима, устояла на всевъзможни превратности и ще пребъде “.
Книгата беше показана в Клуба на българската авиация на „ Летище София “. Иван Петков е създател и съавтор на повече от 10 книги на авиационна тема.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР