Българската асоциация на заведенията недоумява защо продължават нападките срещу подкрепата,

...
Българската асоциация на заведенията недоумява защо продължават нападките срещу подкрепата,
Коментари Харесай

Ресторантьорите отричат да назначават квалифицирани кадри като чистачи

Българската асоциация на заведенията недоумява за какво не престават нападките против поддръжката, която се планува за сектора.

За нас е неясно за какво е тази гневна офанзива против оферти, които ще оказват помощ на една сериозна част от българската стопанска система да оцелее и да продължи да дава добавена стойност в държавната хазна, показва се в публична позиция на БАЗ.

От Асоциацията отхвърлят изказванията, че отпада нарастването на минималния застрахователен приход от 610 на 800 лева за бранша. Те разясняват, че импортираната корекция е напълно съобразена с " Националната подредба на специалностите и длъжностите ".

От БАЗ показват, че съгласно класификацията бармани, сервитьори и готвачи са категорично записани в клас 8 - квалифицирани фрагменти, за които минималният застрахователен приход ще бъде 800 лева В клас 9, още веднъж според класификацията, попадат чистачи, служащи по събиране на боклуци и помощници, т.е. неквалифициран личен състав.

От Асоциацията считат, че е разумно да има разлика в заплащането на квалифицираните и неквалифицираните фрагменти, а стремежът " за всекиго по равно " бил философия на различен строй, от който сме се отказали преди повече от 30 години.

Те дефинират като обидни изказванията, че това ще докара до всеобщо предопределение на бармани, сервитьори и готвачи като чистачи и акцентират, че изсветляването на стопанската система е измежду главните цели на Българската асоциация на заведенията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР