Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

Заведенията искат от Петков бизнесът им да не бъде затварян при нови Covid мерки

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изпратиха писмо до премиера Кирил Петков с искане бизнесът им да не бъде затварян при нови ограничаващи ограничения в битката с ковид. От сектора акцентират, че 80 % от личния състав е имунизиран и това е причина да не бъде оставян без работа.

„Да задължиш работещите в даден бранш да се имунизират, по-късно да им кажеш, че не е имало смисъл и да ги затвориш, ограничиш и оставиш без прехранване, за нас, за нашите клиенти и за обществото е безусловно неверно, нездравословно, нелогично и даже антиваксърско“, пишат в писмото си притежателите на заведения.

От сектора бяха измежду първите, които настояха Covid документът да бъде въведен и за администрацията, като Народното събрания, Министерския съвет и някои министерства към този момент го направиха. 

Сега те пишат до премиера, че „предстои те още веднъж да бъдат лимитирани в правото си на труд за сметка на голям брой сфери, в които „зелен сертификат“ не се изисква и респективно доста малко хора се ваксинират“.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР