Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

Бизнесът призова за масови проверки на партитата в частни помещения, на които не се спазват никакви мерки

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България упорстват за най-строги наказания на откритите извършители на противоепидемичните ограничения от страна на сектора. Позицията идва след инспекциите на Министерство на вътрешните работи и РЗИ, които установяваха неспазване на възбраните.

"Изразяваме нашата поддръжка за дейностите на Министерство на вътрешните работи и РЗИ при осъществените от тях инспекции на нощни заведения и се разграничаваме от причинителите на нарушавания. Подобно държание е демонстрация на безнаказаност по време на рецесия и заплашва живота и здравето на хората. Хиляди наши членове, които съблюдават ограниченията и търпят съществени загуби, са възмутени от сходни практики на нелоялна конкуренция и ги осъждат остро ", се споделя в прессъобщението на двете организации.

От сектора приканват също по този начин да стартират всеобщи инспекции на празненствата, проведени в частни пространства, на които не се съблюдават никакви ограничения.

"Без значение кой е уредникът, това е безконтролно държание, което заобикаля разпоредбите и води само до дребно печалбарство в сивия бранш и голословен риск. За следващ път призоваваме за съблюдаване на всички правила, с цел да излезем допустимо най-бързо от рецесията с Covid-19 ", упорстват още от БАЗ и СЗБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР