Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в

...
Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в
Коментари Харесай

Ресторантьорите завеждат съдебни дела заради COVID-мерките

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) започват серия от правосъдни каузи и административни процедури против дискриминационното отношение към сектора, оповестиха от двете организации.

В известие до медиите, ресторантьорите споделят, че ще алармират Омбудсмана на Република България за грубото потъпкване на правото на труд на всички заети в сектора с районни или други заповеди, налагащи ограничения, които са дискриминационни, и за които няма каквито и да било доказателства, че дейно лимитират разпространяването на COVID-19.
Ричард Алибегов безапелационен: Или зеленият документ за всички, или за никого
" Проблемът на политиците е, че ни чуват. Издава се една заповед от Министерство на здравеопазването, която касае избран отрасъл, вика...
Прочети повече
" Ще сезираме Кoмисията за битка с дискриминирането за определяне дискриминационния темперамент на всички ограничения, налагани от Министъра на опазването на здравето и шефовете на РЗИ, които целеустремено и голословно постановат рестрикции единствено в един отрасъл - този на заведенията.

Ще предявим искове за обезщетяване за нанасяне на вреди от всички получатели на незаконосъобразните заповеди на Министъра на опазването на здравето и съответните шефове на РЗИ по места.

На срещата на притежателите на нощни заведения в София на 24 януари бе взето решение да не се съобразим с дискриминационната заповед за работа до 22:00 часа.

Република България е правова страна, която се ръководи на съображение Конституцията и законите на страната. Считаме, че потъпкването на съществени човешки права, като правото на труд, правото на благосъстоятелност, свободната стопанска самодейност, може да бъде направено единствено и само на съображение на закона със законосъобразни и целесъобразни заповеди.
Ресторантьори готвят ежедневни митинги поради новите ограничения
Ресторантьорският отрасъл ще стачкува из цялата страна всеки ден. Това разгласи ръководителят на Българска асоциация на заведенията Ричард...
Прочети повече
Ограниченията, които се постановат с тези заповеди, следва да са обосновани, задоволителни и съразмерни на задачите, които реализират, както и годни да реализират тези цели. Нито една от наложените ограничения не отговаряше и не дава отговор на тези законови условия.

Дори повече, ограниченията бяха мощно дискриминационни, популистки и им липсваше/липсва каквато и да била логичност и поредност. А на нелогични заповеди и ограничения, следва разумното им бойкотиране ", споделят от БАЗ и СЗБ.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР