Българската армия е останала без доставчик на храна от три

...
Българската армия е останала без доставчик на храна от три
Коментари Харесай

Вече трета година няма кой да доставя храна на армията ни


Българската войска е останала без снабдител на храна от три години. Заради висящата процедура по желание на снабдител Министерството на защитата харчи близо 31 млн. лева без социална поръчка. Заради продължаващия конкурс командирите настояват, че са принудени да нарушават закона, признава началникът на Военнморските сили контраадмирал Митко Петев, сочи следствие на бТВ, съобщи БГНЕС.

„ Командирите са изправени пред една страшна алтернатива – или да нарушат закона и да не обезпечат безплатната храна, или да я обезпечат по нерегламентиран нормативно път, което още веднъж е нарушаване на закона ”, съобщи контраадмирал Петев. Министърът на защитата Красимир Каракачанов разгласи, че са пускани публични поръчки до 30 хиляди лева, което е законно изключение.

Според юрист Грета Ганева това е заобикаляне на закона. „ Заобикаляне на закона се смята за положение, в което със законни средства постигаш неразрешени от закона цели ”, сподели юристът. „ Аз ви споделям, че няма какво да се направи. Или би трябвало да храним бойците, или да разпуснем армията ”, уточни Каракачанов. Месец след встъпването в служба на Каракачанов 3-членен състав на Върховния административен съд дава решение на министъра обжалваната процедура по публичната поръчка да продължи.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР