Българската академия на науките ще представи иновативни разработки от полза

...
Българската академия на науките ще представи иновативни разработки от полза
Коментари Харесай

"Наука за бизнес" - БАН в помощ на предприемачите

Българската академия на науките ще показа новаторски разработки от изгода за бизнеса и оптимизацията на работните процеси. Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер ще открие форума, озаглавен " Наука за бизнес ". Той се провежда от  Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия.

Една година след първото издание на взаимното събитие на Агенцията за поощряване на дребните и междинни предприятия и Българска академия на науките форумът се провежда към този момент присъствено и със специфична експо зона.

В презентационната част на събитието ще бъдат показани редица технологии  и разработки на Българска академия на науките, които биха могли да бъдат от изгода на бизнеса като артикул или развой, а експо зоната ще покаже забавни прототипи, измежду които системи за генериране, предпазване и ползване на чиста сила, самостоятелен дирижабъл и робот за UV стерилизация.

Целта на форума е двустранната връзка сред науката и бизнеса, разяснява Даниел Лорер:

" От една страна българският бизнес да търси българската просвета, с цел да основава повече стойност и от друга – българската просвета да е по-смела и да търси бизнес разработки и да основава стартъпи въз основата на техните разработки. Всичкото това би трябвало да бъде представяно като цялостна картина пред задграничните вложители от сътрудниците от сътрудниците от Агенцията за вложения ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР