Българската агенция по безопасност на храните иска да бъдат направени

...
Българската агенция по безопасност на храните иска да бъдат направени
Коментари Харесай

БАБХ иска по ефективен контрол на нелегалното развъждане и търговия с домашни любимци

Българската организация по сигурност на храните желае да бъдат направени промени в законодателството за по-ефективен надзор и предварителна защита на незаконното отглеждане и търговия с домашни любимци.

Изпълнителният шеф на организацията Иван Шиков съобщи, че е инициирал основаването на работна група за смяна в законодателството, по-конкретно в Закона за ветеринарномедицинската помощ и Закона за отбрана на животните.

Важно е ние, които работим по казуса с незаконното отглеждане и търговия с животни компаньони, дружно да набележим промени, които да предложим на законодателния орган, уточни той на открита среща под надпис " Заедно против незаконната търговия с домашни любимци ", на която участваха представители на Министерство на земеделието, Главна дирекция национална полиция - зоополиция, регион " Витоша " на Столична община, неправителствени организации - " Фондация " Четири лапи ", " За правата на животните в България ", и " Помощ за животните - ДАРА ", доброволци, помагащи на животни в неволя.

Шиков посочи, че към този момент е адресирал публично писмо до министъра с такова предложение. По негови думи работата на терен, съдействието сред БАБХ и другите институции и обработването на сигналите от жители и Неправителствени организации демонстрира, че е належащо двата закона да бъдат променени по този начин, че проверяващите да имат по-големи пълномощия при ревизия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР