Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) вероятно ще изтегли

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) вероятно ще изтегли
Коментари Харесай

БАБХ изтегля буркани със зелеви листа

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) евентуално ще изтегли рискова партида буркани със зелеви листа. Случаят е след сигнал на жена, разкрила стъкла в буркан от марката, написа Нова.
Юлия Петрова от Пловдив разкрила части стъкла в буркана със зелеви листа, до момента в който се приготвяла обичайните сарми за Бъдни вечер. Тя закупила буркана от огромен супермаркет. В последните зелеви листа, които извадила от буркана, тя намерила стъкла. Петрова решила да изхвърли всичките приготвени сарми, както и останалите листа, с цел да не рискува здравето на околните си.
Петрова обаче не подала сигнал до способените органи, а се свързала с медии.
Става ясно, че зелевите листа са създадени в България.
Директорът на Областната дирекция по сигурност на храните в Пловдив доктор Камен Янков уточни пред малкия екран, че все още не е почнала инспекция точно тъй като пострадалата жена не е подала сигнал.
"Днес обаче инспекцията ще стартира и евентуално рисковата партида ще бъде изтеглена от комерсиалната мрежа ", изясни той.
Янков приканва хората да подават повече сигнали на дежурните телефони на организацията, ако открият нередности, свързани с сигурността на храните, изключително през почивните дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР