Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще извършва засилени

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще извършва засилени
Коментари Харесай

Месец преди Великден Агенцията по храните започва засилени проверки

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) ще прави засилени инспекции от 8 април до 8 май, по отношение на идните публични празници през началото на месец май. Това оповестяват от Министерство на земеделието и храните и от БАБХ.

Проверките ще бъдат съсредоточени върху обекти за произвеждане и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, хранилища за търговия на едро с храни, заведения за публично хранене и търговски обекти за търговия на дребно, както и пазари и тържища. Особено засилен надзор ще има върху производството и търговията на обичайно предлаганите за празниците храни, като агнешко месо, козунаци, яйца, в това число боядисани яйца и пресни зеленчуци, както и на боята за яйца.

БАБХ показва, че ще се следи също за произхода и вярното предпазване на първични материали и храни, за правилното етикетиране и маркировка.

По отношение на предлагането на агнешко посредством ще се управлява съществуването и цветът на здравната маркировка. Сините етикети значат, че месото е с генезис от България, червен цвят - с генезис, друг от българския. Инспекторите ще наблюдават и за правилно показване на информация, в случаи на предложение на размразено като охладено агнешко.

Начинът на предпазване на яйца също ще се следи, както и етикетирането и маркирането. С цел усилване на мониторинга ще се вземат проби от всяка пратка с яйца, влизаща през границите, както от трети страни, по този начин и от страни от Европейския съюз.

По време на почивните дни и дните на формалните празници от 1 до 6 май в това число ще бъдат обезпечени дежурни инспектори във всички ОДБХ, които да обезпечават надзор и дейности по сигнали на жители.

Допълнително, БАБХ напомня, че сигнали за нередности приема на Горещия телефон - 0700 122 99 и през онлайн формата на уеб страницата им.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР