Българска следа бе открита в кражбата на голямо количество употребявано

...
Българска следа бе открита в кражбата на голямо количество употребявано
Коментари Харесай

Българска следа в кражбата на голямо количество употребявано олио във Франция

Българска диря бе открита в кражбата на огромно количество използвано олио във Франция, което било продавано за преработване и превръщано в биогорива , информира 

Медиите в страната оповестяват, че е била локализирана проведена незаконна група, профилирана в кражбите от огромни вериги заведения за бързо хранене и пласиране на суровината за преправка в Нидерландия.

Френските управляващи настояват, че за последните години цената за звук употребявано олио се е качила от 150 на 1200 евро. Точно в тази " ниша " на пазара нашите сънародници намерили рентабилен бизнес.

При спецакция френската полиция е нахлула в пространства, употребявани от българската тайфа. В тях са открити 250 варела с 36 000 литра употребявано крадено олио.

Употребяваната лой се продава напълно легално и в Белгия и Испания. Има компании, изкупуващи това олио, които по-късно го рециклират посредством специфични машини и го употребяват като биогориво.

През 2016 година във Франция бе признат закон, съгласно който всички заведения, които употребяват олио и отпадъчна лой, са длъжни да я събират в бидони или варели.

Причината е, че в случай че то попадне в канализацията, може да бъде изключително замърсяващо.

Неспазващите наредбата ги грозят до 2 години затвор и санкция от 75 000 евро. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР