Българска пощенска марка става част от инициативата на европейските пощенски

...
Българска пощенска марка става част от инициативата на европейските пощенски
Коментари Харесай

В подкрепа на Украйна: Българска пощенска марка става част от европейска инициатива

Българска пощенска марка става част от самодейността на европейските пощенски оператори да посветят издание за Деня на Европа на поддръжката за Украйна. Това оповестиха от Министерството на превоза и известията. 

Тази година изданието е на тематика „ Европа 2023 – Мирът най-голямата полезност на човечеството “. То се отпечатва с еднообразно изображение във всяка страна от Европейски Съюз. Мотивът за дизайн е на Люксембургски пощи. Проектът е определен всред 29 кандидатури, показани в границите на състезанието за планове EUROPA 2023.

Идеята за тематиката е на пощенския оператор на Украйна, който насочи специфична молба към PostEurop (Асоциацията на обществените пощенски оператори в Европа) и нейните членове, да показват своята взаимност с Украйна по време на войната.

Българското издание е серия от две пощенски марки. Вторият план изобразява българската шевица като знак на националната еднаквост. Пощенско-филателното издание се пуска в приложимост на 26 май. 

Миналата седмица беше валидирана пощенска марка, отдадена на 100-годишнината на Българския олимпийски комитет. Тя ще бъде част от сбирката на музея на Международния олимпийски комитет. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР