Българска народна банка (БНБ) обяви конкурс за стипендианти за 2022

...
Българска народна банка (БНБ) обяви конкурс за стипендианти за 2022
Коментари Харесай

БНБ раздава стипендии за учащи

Българска национална банка (БНБ) разгласи конкурс за стипендианти за 2022 година На своя уебсайт от централната банка изясняват изискванията и реда за кандидатстване за стипендия.

Конкурсът е за общо 3 стипендии. Две по 600 лева месечно за студенти, учащи се за придобиване на образователно-квалификационна степен (ОКС) „ магистър ", както и една за сума от 800 лева месечно за лица, учащи се за придобиване на просветителна и научна степен (ОНС) „ лекар " (докторанти).

Стипендиите се изплащат за интервал от 9 месеца.

Изискванията към претендентите са да са български жители, както и да са в постоянна форма на образование в упълномощени висши учебни заведения или университетски институти в страната или чужбина, с подобаващи за Българска народна банка специалности.

Към студентите, които се образоват за " магистър ", условието е бакалавърът да бъде взет със междинен семестриален триумф минимум доста добър (5.00) и със междинен триумф от държавните изпити или от отбраната на дипломната работа минимум доста добър (5.00). Тези, които нямат добита степен „ професионален бакалавър " или степен „ бакалавър " би трябвало да имат приключени най-малко шест семестъра и междинен триумф от следването си все още на кандидатстване минимум доста добър (5.00).

Кандидатите не могат да са чиновници в Българска народна банка, нито да са родственици по права линия, съпрузи, родственици по съребрена линия до четвърта степен или родственици по сватовство до втора степен и да не са във фактическо общуване с членове на Комисията за асортимент и работа със стипендианти на Българска народна банка или с членове на Управителния съвет на Българска народна банка.

Сред нужните документи за кандидатстване е мотивационно писмо, автобиография, декларация за обработка на персонални данни и други.

За да вземат участие в състезанието, искащите би трябвало да напишат есе с размер до 5 общоприети страници на български или на британски език по една от следните тематики:

За студентите - магистри:
Негативни резултати от стимулиращите стопански политики;

За докторантите:
Структурни разтърсвания и инфлация

Документите на претендентите се подават до до 19 декември 2021 година в това число на е-поща: [email protected], като приложените документи за присъединяване би трябвало да бъдат във формат.pdf.

Повече информация за състезанието вижте на уеб страницата на Българска народна банка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР