, българска компания, която е световен лидер в разработката на

...
, българска компания, която е световен лидер в разработката на
Коментари Харесай

StorPool Storage влезе в престижната класация на Financial Times за бързоразвиващи се компании в Европа

, българска компания, която е международен водач в създаването на програмен продукт за предпазване на данни за огромни ИТ консуматори, влезе в влиятелната ранглиста на най-бързо растящи компании в Европа на Financial Times и Statista: FT 1000. В шестото издание на отчета са отличени най-бързо разрастващите се компании в Европа. Класацията е отражение на динамичната среда в другите секторите през последните години. Според създателите ѝ фирмите, които са включени в , са задоволително устойчиви и съумяват да се оправят с измененията, предизвикани от рестриктивните ограничения по време на пандемията. Също по този начин тези компании устояват и на другите съпътстващи световни трудности като нарушаванията на пазара, подбудени от Brexit и нарушаванията в интернационалната верига за доставки.

StorPool се подрежда на 2-ро място по напредък за фирмите в България в софтуерния бранш у нас и на 413-то място за цяла Европа в класацията FT 1000. Списъкът се дефинира на база на финансовите резултати на фирмите. В него влизат бизнесите, които са постигнали най-голям процентен растеж на приходите сред 2017 и 2020 година StorPool бележи незабравим растеж от 69.29% (CAGR) за интервала, което я подрежда преди всичко измежду българските софтуерни компании в класацията.

StorPool не стопира да се развива даже по време на пандемията и през 2020 година компанията регистрира 80% напредък. През 2021 година с изключение на запазването на наклонността за реализиране на високи финансови резултати, също по този начин усилва и екипа си с близо 30%. През същата година StorPool печели премията “Storage Transformation Project of the Year ” на реномираното профилирано издание SDC. Наградата е следващото самопризнание на StorPool, за неповторим екип и за напъните, които се влагат в това нещата да се вършат по верния метод.

“Ключът към нашия триумф е в превъзходния артикул, отдадения екип и сътрудниците, които ни оказват помощ да доставяме водещи софтуерни решения на световния пазар. ”, споделя Боян Иванов, основен изпълнителен шеф на StorPool Storage. “StorPool дава идеалната платформа за предпазване на данни огромни cloud планове, които имат високи условия към надеждност и експедитивност. Радваме се, че упорита работата на нашия екип е приета от Financial Times. Вярваме, че и отсега нататък нашите непрекъснати старания ще ни разрешат да се развиваме сполучливо ”.

StorPool Storage е напълно българска компания, която създава софтуерен артикул за дистрибутирано предпазване на данни в облачни среди. Решението се употребява от водещи  компании в целия свят, които обслужват милиони консуматори. Уникалното софтуерно решение оказва помощ на огромни корпорации, SaaS вендори и снабдители на IT услуги да дават бързи и надеждни услуги на своите крайни консуматори. Идеално решение е за компании, които ръководят лична cloud инфраструктура в огромен размер и би трябвало да я усъвършенстват, с цел да разрешат сторидж проблемите, които изпитват и да отговорят на възходящите потребности от продуктивност, експедитивност и скалируемост на техните клиенти.

Компанията се класира измежду топ доставчиците на такива решения, като се подрежда до софтуерните колоси IBM, Dell/ЕМС, HPE, NetApp, Pure Storage и други. Сред фирмите, употребяват StorPool Storage, са редица български снабдители на ИТ услуги като Нетера, SuperHosting.bg, NS1, Delta.bg и Imperia Online, както и интернационалните IT водачи като Atos, CloudSigma, Inoreader, Nasdaq Dubai, NameCheap и други.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР