Българска иновативна компания откри молекула, която може да се използва

...
Българска иновативна компания откри молекула, която може да се използва
Коментари Харесай

Молекула на надеждата: Български учени работят по откритие срещу коронавирусите

Българска новаторска компания откри молекула, която може да се употребява за лекуването на COVID-19. Тя защищава здравите лимфоцити от вирусна зараза. По този метод може да блокира ковид да навлезе в тях и да ги болести.

Отговорността да създадеш лекарство е голяма, означи в предаването „ Лице в лице “ Петър Статев – началник на " София Тех Парк ".

По думите му, компанията, която работи по плана, е дизайнер на молекули. „ По-нататък при сполучливо прекосяване на целия цикъл на развиване, би могло да се стигне до лекарство. Това не е лекарство, само че е вяра, тъй като сега борбата е с времето “, сподели още Петър Статев.

Той изясни, че при дизайна на молекули са намесени повече от 20 типа специалности – биолози, айти експерти, фармаколози.
Как наподобява молекулата на новия ковид? Специфичното е, че някои от инфектираните не демонстрират признаци на грип
" Има 6-7 стадия за правенето на едно лекарство. Цикълът на основаването е дълъг. Нашата компания е още първоначално. Това са хора, които с компютри предвиждат взаимоотношението сред клетка и молекула ", сподели Статев.

На първи място в борбата с този нов вирус би трябвало да бъде нашият здрав разсъдък, каквото и да бъде направено, ще би трябвало време, а пандемията към този момент е по целия свят, няма кого да чакаме, съобщи още Петър Статев. Според него преди всичко в борбата с пандемията е дисциплината.

Коронавирусът и България Медицинските запаси: В лечебните заведения разполагат с над 1400 броя респиратори Борисов с маска инспектира цех за защитни дрехи в Габрово Президентът: Изправени сме пред съществено предизвикателство Изследваният футболист на " Левски " за COVID-19 е Найджъл Робърта Забранява се продажбата на билети от водачите в градския превоз на София Баражът България - Унгария при закрити врата Блокада на „ Илиянци “ за незабавна стерилизация на базара Управителят на Национален осигурителен институт: Очаква се броя на болничните поради карантина да се усилят Мъжът с ковид в „ Пирогов “ е в сериозно положение При промяна в инфекциозна: Втора градска болница ще настанява пациентите по един в стая Инж. Тодоров: Не може да се изпълнят всички наставления за разреждане на пасажерите в метрото Тестват за ковид незаконно минал у нас турски жител Към 8 ч. няма нова позитивна проба за ковид у нас Хасан Адемов: Медицинските сестри не стигат, системата е изправена пред проблем Нови ограничения против ковид у нас Състоянието на двамата пациенти с ковид в Плевен е положително България вкарва гъвкави ограничения против COVID-19 (ОБЗОР) Ген. Венцислав Мутафчийски: С защитни средства предпочитано се оборудват инфекциозните клиники Седми болен от COVID-19 у нас Първа жертва на ковид у нас
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР