Българска фондова борса (БФБ) започна днес търговията с криптоинструменти, които

...
Българска фондова борса (БФБ) започна днес търговията с криптоинструменти, които
Коментари Харесай

Българска фондова борса започна търговия с криптоинструменти

Българска фондова борса (БФБ) стартира през днешния ден търговията с криптоинструменти, които са основани и следват цените на биткойн и етериум. Инвеститорите, които търсят подобаващи новаторски криптопродукти, могат свободно да търгуват с осем крипто ETN (Еxchange-Traded Notes - борсово търгувани книжа), които за първи път в страната ни оферират опция на обичайните криптовалути, заяви БФБ.

Със старта на новите принадлежности БФБ се причислява към водещи европейски тържища като Дойче бьорзе (Deutsche Börse) и Юронехт (Euronext), които пуснаха за търговия тези принадлежности преди две години. " С новите артикули на пазарен сегмент Би Си И Интернешънъл (BSE International) отговаряме на засиления пазарен интерес към криптоинструментите. Радваме се, че от през днешния ден можем да предложим един различен актив за търговия на криптовалути, като улесним и опростим процеса за всички заинтригувани вложители. С крипто ETN-и от пазар BSE International вложителите не се ангажират да основават свои лични криптопортфейли или криптографирани ключове, а в същото време получават гаранции, че определените от тях принадлежности са редовно регламентирани и регулаторно изрядни ", споделя Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

Чрез лансирането на новите крипто ETN-и БФБ продължава дългогодишното си партньорство с Дойче бьорзе и Трейдгейт (Tradegate AG), който ще обезпечава ликвидността на инструментите. Търговията с новаторските артикули се реализира в евро и в границите на нормалната комерсиална сесия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР