Българска федерация волейбол (БФВ) и Комисията за детско-юношески волейбол организират

...
Българска федерация волейбол (БФВ) и Комисията за детско-юношески волейбол организират
Коментари Харесай

Волейболният треньор Дарио Симони ще води семинар в Стара Загора

Българска федерация волейбол (БФВ) и Комисията за детско-юношески волейбол провеждат двудневен открит треньорски семинар, който ще се организира в Стара Загора. Събитието е планувано за 8 и 9 юли, като то е част и от програмата на " Турнира на гениите " (5-9 юли).

Главен преподавател ще бъде италианеца Дарио Симони, който беше част от националния тим на България през 2014 година като асистент на Камило Плачи, по-късно става помощник на българския експерт Радостин Стойчев в Трентино Волей и във Верона. Носител е на Купата на CEV за 2008 година.

Темите на лекциите му ще бъда две: " Методология на тренировката - конструкция и наличие " и " Блокада - техника на осъществяване на детайла и най-често допусканите неточности ". Освен теоритичната част, е планувано и едно практическо занятие. Те ще се проведат в зала " Иван Вазов " в Стара Загора.

БФ по волейбол разгласи, че ще покрие разноските на един треньор от всеки клуб, подал поръчка и взел присъединяване в Държавните шампионати за подрастващи за сезон 2022/2023. " Крайният период за записване е до 25 юни 2023 година. Семинарът е отворен за всички. При предпочитание за присъединяване на повече треньори от даден клуб, всеки може да посети семинара за лична сметка ", прецизират от БФВ.

Дарио Симони стартира треньорската си кариера в тимове в провинция Бреша. През 1995 година тренира първодивизионния женски тим. През 1997 година се издига до Серия B1 като помощник-треньор в Роденго-Саяно (отбор, който през 1999 година е трансфериран в столицата на провинцията от Марчело Габана). Опитът му в Габека Палаволо Бреша завършва през 2002 година, след два сезона в Серия A2. През 2003 година той се причислява към екипа на Габека Волей на президента Габана, като по този метод прави своя дебют в Серия A1. На 30 ноември 2004 година, заради освобождението на Енцо Валдо, е нараснал в първи треньор и остана отпред на тима през целия сезон 2005-06. През 2008 година става заместител на Роберто Серниоти в М. Рома Волей, с който завоюва Купата на CEV, а през идната година се завръща в Габека, която в това време минава в Монца. През 2011 година стартира своя опит в Топ Волейб в Латина, с който доближава до край (но без да завоюва трофея) на европейско съревнование в две следващи години. От 21 януари 2014 година е първи треньор на Понтин, извикан да размени напускащия Роберто Сантили, а през лятото седи на пейката на националния тим на България. На 22 август същата година е притеглен от Трентино Волей като асистент на Радостин Стойчев, а към днешна дата двамата не престават да работят дружно и в италианския Верон ". Пристигането на Симони и у нас е и със съдействието на Стойчев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР