Българска федерация по тенис взе решение да премахне националните ранглисти

...
Българска федерация по тенис взе решение да премахне националните ранглисти
Коментари Харесай

БФТ премахва ранглистите до 12 г. от 2020 г.

Българска федерация по тенис взе решение да отстрани националните класации до 12 години от 2020 година След траяли няколко месеца съществени разисквания в Треньорския съвет и Техническата комисия, предлагането бе подкрепено и от Управителния съвет, след което бе сложено пред най-висшия конгрес на БФТ – Общото заседание – и бе признато единомислещо.

Следвайки международните трендове, рекомендациите на Международната федерация по тенис и образеца на водещи народи в тениса, БФТ желае да даде на децата в ниските възрастови групи опция да изпитват по-голямо наслаждение от играта, понижаване на напрежението от участията за точки и класирания, опция за вярно развиване на най-талантливите състезатели.

„ Преди 20-ина години също мъчно е било взето решението за отпадането на ранглистите до 10 година, което несъмнено се оказа вярно. Сега вършим и най-важната крачка в тази посока. След дълги изследвания и разисквания най-компетентните органи на федерацията – Треньорският съвет и Техническата комисия – направиха това предложение и аз се веселя, че всички сътрудници от клубовете го утвърдиха и го одобриха със 100% от гласовете на Общото заседание ", разяснява спортният шеф на БФТ Пресиян Коев.

През 2019 година националните класации за момчета и девойки до 12 година остават за по-плавен преход към идващия интервал. Специална комисия от специалисти ще разисква какво да включва календарът в тази възрастова група от началото на идната спортна година.

Междувременно от 1 януари 2019 година влизат в действие и ограничавания на броя държавни шампионати, в които 9-годишните и 10-годишните ще могат да вземат участие. Те ще бъдат оповестени в Наредбата за осъществяване на шампионатите по тенис, която ще бъде оповестена при започване на декември./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР