Българска федерация по ски обяви, че развива дейността си -

...
Българска федерация по ски обяви, че развива дейността си -
Коментари Харесай

Федерацията по ски обяви, че спазва законите при организиране на състезанията в Банско

Българска федерация по ски разгласи, че развива активността си - в това число и при организацията на огромните надпревари в страната, като съблюдава законите. От ръководената от Цеко Минев организация дефинират за " неточно и манипулативно " намесването на името ѝ в правни и стопански въпроси, които съгласно тях нямат общо с работата ѝ.

Това се споделя в отговор до " Дневник ", обвързван с оповестените данни от инспекция на обединението " За да остане природа в България ". Според посочените в нея резултати страната е дала на концесионера на ски зона Банско " Юлен " над четири пъти повече, в сравнение с е получила от концесионните такси.

Заключенията на екокоалицията са, че няколко институции са предоставяли средства на ски федерацията при образуване на семейства на огромни надпревари в Банско, а по-късно тя се е разплащала с " Юлен " за наем и подготовка на пистите.

" Всички източници на финансиране на федерацията, включително и при организация на семейства на огромни спортни прояви, са договорирани в сходство с условията на законодателството и финансиращата страна, без значение дали става дума за държавни органи, общини или други частни стопански субекти или сдружения с идеална цел. За финансирането от ММС (министерството на спорта) за всички семейства са изготвяни планове за финансиране, с които е кандидатствано пред министерството с в детайли написани съдържателни и финансови параметри и надлежно са представяни доклади ", показват от федерацията по ски в отговора си.

" Бихме желали категорично да подчертаем, че федерацията е провела и провежда и финансира семейства на друг сан интернационалните спортни прояви във всички центрове в страната съгласно желанията и опциите на съответния зимен курорт и политиката на Международната ски федерация ", допълват от федерацията.

В отговора се показва, че е " безусловно неточно и манипулативно ангажирането на името на федерацията в правни и стопански въпроси, които нямат нищо общо с нашата активност и целят да заблудят публичното мнение ".

В телевизионно изявление неотдавна министър-председателят Бойко Борисов загатна името на Цеко Минев като действителния притежател на концесионера на ски зона Банско " Юлен ". По-късно Първа капиталова банкам чийто главен акционер е Минев, отхвърли.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Банско и градежите (77)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР