Българска браншова камара Пътища“, която обединява фирмите в пътно-строителния бранш,

...
Българска браншова камара Пътища“, която обединява фирмите в пътно-строителния бранш,
Коментари Харесай

Кой ще ни даде пари, питат пътностроителните фирми |

Българска браншова камара „ Пътища “, която сплотява компаниите в пътно-строителния отрасъл, сигнализира, че към момента фирмите от сектора не са си получили получили парите от страната за към този момент осъществени действия.

След деен разговор беше реализирано единодушие сред фирмите и възложителя, в лицето на Агенция „ Пътна инфраструктура “ за сключване на съглашения за предварително преустановяване на договорите за настоящ ремонт и поддържане на републиканска пътна мрежа. Разписани бяха периоди и задължения за разплащане на към този момент осъществени и настоящи действия, само че действия за съблюдаване на тези договорености към момента няма, декларират от организацията.

Пътищарите настояват за среща с финансовия министър господин Асен Василев и районния министър господин Гроздан Караджов и показват, че в Закона за бюджета на Република България за тази година не са планувани средства за разплащане на поетите задължения. 

Българска браншова камара „ ПЪТИЩА “ е мощно обезпокоена, сходно безконтролно държание и неглижиране договореностите, заплашва опцията за съответно осъществяване на споразуменията за Текущ ремонт и поддържане. Обезпечаването на активността без финансов запас е невероятно и основава действителна заплаха за изпадането в колапс на републиканската пътна мрежа, което неизбежно ще докара до стопански последствия за страната, безапелационни са пътищарите.

Иначе организацията им е удовлетворена от обявените проекти на министъра на районното развиване и благоустройството господин Гроздан Караджов за ремонт на над 3000 км. от пътната мрежа на Република България. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР