Българска браншова камара ПЪТИЩА“ е сдружение с нестопанска цел, обединяващо

...
Българска браншова камара ПЪТИЩА“ е сдружение с нестопанска цел, обединяващо
Коментари Харесай

Позиция на ББК „ПЪТИЩА“, относно ситуацията към настоящия момент в пътния бранш

Българска браншова камара „ ПЪТИЩА “ е съдружие с нестопанска цел, сплотяващо компаниите в пътно-строителния отрасъл.

През миналите месеци камарата и нейните членове безспирно защитаваха своята активност пред държавните институции. Бяха извършени редица срещи с представители на  Министерски съвет, Министерство на районното развиване и благоустройството и Агенция „ Пътна инфраструктура “. Неколкократно алармирахме за ситуацията, в което бе подложен пътния отрасъл, а точно липса на разплащания от страна на страната, за към този момент осъществени действия.

След деен разговор беше реализирано единодушие сред фирмите и възложителя, в лицето на Агенция „ Пътна инфраструктура “ за сключване на съглашения за предварително преустановяване на договорите за Текущ ремонт и поддържане на Републиканска пътна мрежа. Разписани бяха периоди и задължения за разплащане на към този момент осъществени и настоящи действия, само че действия за съблюдаване на тези договорености към момента няма.

През последните два месеца Управителния съвет на ББК „ ПЪТИЩА “ всекидневно организираше срещи за намирането на излаз от обстановката. Изпратихме писмо с гледище за среща с финансовия министър господин Асен Василев и районния министър господин Гроздан Караджов и чакаме потвърждението и. На 17 февруари 2022 година още веднъж изразихме своето безпокойствие към държавното управление, като изпратихме писмо до министър-председателя, финансовия министър, районния министър и до ръководителя на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание, в което сигнализирахме, че в Закона за бюджета на Република България за тази година не са планувани средства за разплащане на поетите задължения. Алармирахме и за липсва опцията компаниите да употребяват и други финансови принадлежности, като факторинг и цесии на отговорностите.

Българска браншова камара „ ПЪТИЩА “ е мощно обезпокоена, сходно безконтролно държание и неглижиране договореностите, заплашва опцията за съответно осъществяване на споразуменията за Текущ ремонт и поддържане. Обезпечаването на активността без финансов запас е невероятно и основава действителна заплаха за изпадането в колапс на Републиканската пътна мрежа, което неизбежно ще докара до стопански последствия за страната.

УС на ББК „ ПЪТИЩА “ адмирира оповестените проекти на министъра на районното развиване и благоустройството господин Гроздан Караджов за ремонт на над 3000 км. от пътната мрежа на Република България. Същевременно оповестените проекти не кореспондират с дейностите на възложителите, а точно неспазването на поетите задължения за към този момент осъществени действия.

В умозаключение УС на ББК „ ПЪТИЩА “ показва своята безапелационна подготвеност за продължение на разговора и решение на зародилите проблеми. През годините фирмите са потвърдили своята експертиза и ББК „ ПЪТИЩА “ ще отбрани с всички законови начини ползите на своите членове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР