„Българска болнична асоциация осъжда остро проявата на агресия над лекари

...
„Българска болнична асоциация осъжда остро проявата на агресия над лекари
Коментари Харесай

Българска болнична асоциация: Респект към всички лекари, не на агресията

„ Българска болнична асоциация осъжда остро проявата на експанзия над лекари и приканва виновните институции за незабавна реакция по отношение на лица, упражнили вербално или физическо принуждение над медицински експерти “. Това декларират в позиция от асоциацията.

От ББА са безапелационни, че цялото ни общество дължи голям почит към всички лекари, които понасят в най-голяма тежест пандемията и са на първа линия, с цел да пазят човешкия живот и здраве.

Само от началото на тази седмица станаха известни два случая на експанзия към лекари – към доктор Ивайло Иванов в кабинета му в с. Ново село, Русенско, и към медицинските експерти в Коронавирус отделението на УМБАЛ „ МЕДИКА РУСЕ “, показват от асоциацията.

От организацията напомнят още, че в последния случай двама млади мъже и една жена, изблъсквайки защитата, са нахлули в Коронавирус отделението на болничното заведение и са нападнали медицинския личен състав, а служителят на охранителната компания, обслужваща болничното заведение, е атакуван физически и е понесъл удари в региона на главата. Със закани за разпра, гибел и принуждение, нападателите са притиснали в ъгъла дежурния доктор, а медицинските сестри в манипулационната зала са станали жертва на словесни офанзиви, крясъци и закани за ликвидиране.

Необяснимата експанзия се случва ден, откакто непосредствен на нападателите е признат за лекуване в болничното заведение.

„ Осъждаме като извънредно неприемливи всички прояви на експанзия, а заканите за ликвидиране към медици са безусловно неприемливи “, се показват в позицията на ББА.

„ Българска болнична асоциация обръща внимание и на обстоятелството, че медиците на първа линия са изправени пред големи тествания, преминавайки от четвърта в пета вълна на пандемията без ден отмора.

„ Един от топ целите на всички равнища в страната би трябвало да бъде създаването на тактика за преодоляване на проблемите с фрагментите в бранша на опазването на здравето, като това включва и запазване на достолепието и здравето на медиците “, безапелационни са от ББА.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР