Българска банка за развитие (ББР) и Българска агенция за инвестициите

...
Българска банка за развитие (ББР) и Българска агенция за инвестициите
Коментари Харесай

ББР и Агенцията за инвестиции минават към министерството на Даниел Лорер

Българска банка за развиване (ББР) и Българска организация за вложенията (БАИ) да преминат към новосформираното Министерството на нововъведенията и растежа. Това взеха решение късно снощи депутатите, приемайки на първо четене промените в Закона за поощряване на вложенията. Текстовете бяха гласувани със 127 гласа " за ", без " срещу " и  " въздържал се ", заяви Българска телеграфна агенция.

В хода на полемиката вносителят Петър Куленски от " Продължаваме Промяната "  заяви, че законопроектът е механически и е обвързван с гласуваната на 13 декември нова конструкция на Министерския съвет и основаното Министерство на нововъведенията и растежа. " Поправките са чисто механически и те са свързани с опцията новото министерство да упражни правата си като принципал в БАИ и ББР ", означи вносителят. 

Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС посочи, че по този начин препоръчаният законопроект не е минал публично разискване и не отговоря на условията на правилника. Той настоя, че в Закона за българското поданство единствените пълномощия на министъра на стопанската система са документите нужни за издаване на българско поданство при осъществяване на вложения. Депутатът разяснява, че до момента в който държавното управление сякаш предлага отпадане на капиталовите паспорти, действително групата на " Продължаваме Промяната " предлага тези капиталови паспорти да преминат в юрисдикцията на министър Даниел Лорер. 

Александър Иванов от ГЕРБ-СДС добави, че тяхната парламентарна група няма по какъв начин да поддържа по този начин направените оферти и открои като стеснителен обстоятелството, че осем милиарда лв. ще бъдат съсредоточени в ръцете на една фамилия. Колегата му Александър Ненков добави, че ръководещите е трябвало да излязат и да обяснят по какъв начин по този начин подобен финансов запас се концентрира в ръцете на семейство Лорер. 

След гласуването Станислав Анастасов от Движение за права и свободи съобщи от трибуната, че случилото се през днешния ден поставя завършек на всичките поръчки на това болшинство за правда, честност и почтеност. " Искренно скърбя, че в деня на Учредителното заседание потъпкахме и паметта на Антим Първи ", добави депутатът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР