Българска агенция по безопасност на храните насочи за унищожаване 1536

...
Българска агенция по безопасност на храните насочи за унищожаване 1536
Коментари Харесай

БАБХ унищожава 1559 кг месо и козунаци

Българска организация по сигурност на храните насочи за заличаване 1536 кг месни храни и 23 кг козунак, негодни за консумация.
Инспекторите от отдели „ Контрол на храните “ в страната са установили месни артикули, разфасовки, заготовки, салами, риба и агнешко месо без етикети, с изминал период на валидност и без идентификационна маркировка. Козунакът, който предстои на заличаване, е бил с изминал период на валидност.
Обект на инспекция станаха 5842 обекта за произвеждане и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, хранилища за търговия на едро с храни, заведения за публично хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и тържища. За открити несъответствия със законодателството в региона на храните са формирани 16 акта и 161 наставления. Затворен е един обект в Област Варна поради неприятно хигиенично положение.
В съпоставяне с резултатите от инспекциите към Великден през 2020 година се регистрира по-малък брой на нарушаванията. Миналата година бяха тествани към 4300 обекта и бяха формирани 60 акта и 365 предписани, ориентирани за заличаване са били към 1500 кг негодни храни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР