„Българо-македонската комисия по въпросите на общата история имаше една дълга

...
„Българо-македонската комисия по въпросите на общата история имаше една дълга
Коментари Харесай

Проф. Кирил Топалов: Балканският интерес диктува всички да бъдем в ЕС

„ Българо-македонската комисия по въпросите на общата история имаше една дълга пауза в работата, поради избори в Република Северна Македония. Тогава те обявиха, че има спиране поради изборите. Това беше ясна индикация, че тази комисия работи под политически диктат и ръководство “, уточни в предаването „ Тази заран “ проф. Кирил Топалов – член на тази комисия.

По думите му това потвърждава, че от страна на Скопие работят в синхрон с политическата обстановка.

„ Ние сме учени и специалисти, задачата на тази комисия не е единствено историческа, а е най-вече по просветителни въпроси – би трябвало да решим по какъв начин да се трансформират учебниците, тъй като в това обществото учат децата от дребни на ненавист към България, както и да уточним тези дати, които е допустимо да бъдат празнувани взаимно “, изясни проф. Топалов.

„ Балканският интерес диктува всички да бъдем в Европейски Съюз и да бъдам едно семейство, само че когато едно общество построява своята еднаквост въз основа на омразата, ние имаме право да реагираме “, разяснява той във връзка решението на България да да гласоподава „ срещу “ начало на договаряния на Северна Македония с Европейски Съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР