Българо-американска полева разузнавателна подготовка се провежда в Център за подготовка

...
Българо-американска полева разузнавателна подготовка се провежда в Център за подготовка
Коментари Харесай

Български и американски военни проведоха полева разузнавателна подготовка

Българо-американска полева разследваща подготовка се организира в Център за подготовка на експерти (ЦПС) в Сливен тази седмица, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

В нея вземат участие разследващ взвод от 61-и танков батальон с пълководец капитан Владимир Делчев и отделения от разследващ взвод от втори батальон на пети кавалерийски полк от Съединени американски щати, водени от сержант първи клас Браян Мефорд. Съвместната подготовка е под организацията и управлението на подполковник Евтим Максимов, пълководец на 61-и танков батальон от състава на ЦПС с пълководец полковник Любомир Вачев.

Българските и американските военнослужещи са образувани в смесени екипи и упражняват по задания като насочване и проучване на местността по карта, дегизировка, бдителен пост, засада, водене на разузнаване, оцеляване и други Целите на подготовката са свързани с обмяната на опит и познания, възстановяване на взаимната връзка, придобиване на нови качества и съгласуемост сред двете страни по осъществяване на задания, свързани с активността им като общовойскови разузнавачи. Занятията се организират на образователните полета на ЦПС - огневи комплекс „ Батмиш “ и в района на танкодрум „ Камен “.



Американските военнослужещи посетиха и исторически забележителности на Сливен и се срещнаха с моменти от историята на страната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР