Българката Белослава Кръстева завърши с равен брой точки с първата

...
Българката Белослава Кръстева завърши с равен брой точки с първата
Коментари Харесай

Страхотната Белослава Кръстева остана на косъм от световната титла по шахмат

Българката Белослава Кръстева приключи с еднакъв брой точки с първата и втората, само че отстъпи по други индикатори, оставайки трета на международното по шахмат.

Тя се показа повече от почтено на шампионата за младежи и девойки до 20 години в мексиканската столица Мексико Сити.

19-годишната представителка на шахматен клуб “Шах XXI ” имаше големи шансове и за международната купа, откакто кръг преди края на шампионата оглави еднолично краткотрайното класиране.

В последния си 11-и дуел обаче Кръстева загуби с белите фигури от аржентинката Кандела Франсиско Гекамбуру. Това беше първото проваляне на българката на шампионата на планетата.

Кръстева, Гекамбуру и Кариса Ип от Съединени американски щати приключиха с еднакъв актив от 8,5 точки във финалното класиране, само че аржентинката и американката имаха по-добри спомагателни индикатори.

Аржентинката има 1,5 точки от партиите с Ип и Кръстева, американката е с 1 точка, а българката взе единствено едно реми от двете си съпернички.

Ако Кръстева беше удържала реми на Гекамбуру, тя щеше да стане седмият международен първенец на България в другите възрастови групи.

Силното показване на Белослава Кръстева идва по-малко от два месеца, откакто Нургюл Салимова стана втора на Световната купа по шахмат за дами в Баку, Азербайджан.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР