Българка, пострадала сериозно при катастрофа на 17 май 2021 г.

...
Българка, пострадала сериозно при катастрофа на 17 май 2021 г.
Коментари Харесай

Обезщетяват със 100 хил. евро българка, пострадала при ПТП

Българка, потърпевша съществено при злополука на 17 май 2021 година в Конкорецо, Северна Италия, ще бъде обезщетена със 100 хиляди евро. Това реши Съдът в град Монца. Сумата обаче е единствено задатък от общото обезщетение, което би трябвало да бъде изплатено на 42-годишната жена за нанесените ѝ вреди. Според локалните медии българката била тежко ранена при злополука сред две коли до община Вимеркате. Инцидентът бил породен от 40-годишен локален гражданин. Двете коли се движели една против друга и се блъснали толкоз мощно, че изхвърчали от пътя. Петимата пасажери в тях потърпевши съществено. На мястото на произшествието се притекли на помощ три коли за спешна помощ и хеликоптер, както и друга здравна кола, карабинери, полиция и пожарникари.

Най-тежко била наранена българката, която била откарана в болница в Милано. Тя имала фрактура на бедрената кост, друга - на тибиалното плато, трета – на долната челюст и други Жената била безусловно неподвижна и престояла в болница 23 дни. След това била обездвижена 75 на 100 в границите на други 90 дни, след които предходна рехабилитация за 60 дни. Шофьорът на колата с българката бил отговорен за злополуката, по тази причина и книжката му била отнета за 90 дни.

Според юриста на водача обвиняванията към клиента му са много съществени, само че може и да не бъдат потвърдени по време на процеса. Той продължава на 24 март 2024 година, когато ще бъдат изслушани потърпевшите при злополуката, предава " 24 часа ".

Kак се пресмята компенсацията от застрахователната компания след авто случай в Италия? Колкото по-висок е процентът на неработоспособност след злополуката, толкоз по-високо е компенсацията за потърпевшия. То понижава с увеличение на възрастта му. За 100% обездвижване на даден човек се падат по 50 евро дневно. Към тези суми се прибавят обаче и други,които се пресмятат въз основата на специфични таблици.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР