Българка от ромски произход може да стане сенатор от Републиканската

...
Българка от ромски произход може да стане сенатор от Републиканската
Коментари Харесай

Осиновена в САЩ българка се кандидатира за сенатор: Моята история е за мечтаене на ГОЛЯМО!

Българка от ромски генезис може да стане сенатор от Републиканската партия след идните междинни избори в Съединени американски щати.

 

Деси Андерсън е родена в Каспичан и изоставена от родителите си на улицата. Остава в сиропиталище до осмата си година, когато е осиновена от семейство и идва в Съединени американски щати. Израства в Орегон, приключва университета в Индиана и минава стаж в американския Конгрес. 

 

„ Честно казано, годините ми в сиропиталището не бяха лесни. Помня, че когато бях на пет, не ми даваха да отивам на учебно заведение, тъй като съм ромка. Така че, когато пристигнах в Щатите, обичаното ми нещо беше да отивам на учебно заведение “, споделя Деси в изявление за BG Voice.

 

Днес тя е на 35 и е омъжена за Ник Андерсън от Илинойс. Двамата имат фамилен бизнес в областта на селския туризъм. Именно той станал причина за решението на Деси да се кандидатира за сенатор: „ Писна ми от политиката на демократите по отношение на дребния и междинен бизнес “.

 

Деси и Ник имат едно дете – Вано, с цел да носи в себе си корените й от родината. " За мен и брачна половинка ми беше значимо да му дадем това завещание ", споделя тя. Преди години тя се е завръщала в България, само че единствено като посетител. Днес назовава Илинойс собствен дом. Въпреки това цени българската си просвета и еднаквост,  " изключително що се отнася до хубавичко работа ". 

 

Моята история е за превъзмогване и мечтаене на ГОЛЯМО!

Моята история в действителност улавя духа на Америка!, написа Деси във Facebook.

 

През последните седмици води дейна предизборна акция в своя регион за вота на следващия ден, в който късмет за победа в американския Сенат има точно нейната републиканска партия.

 

Видеото за акцията на Деси стартира с фрагменти от емблематичната тирада на Роналд Рейгън, който се обръща към руския водач Михаил Горбачов с думите  " Г-н Горбачов, разрушете тази стена "  през 1987 година в Берлин. 

 

" Стените се основават, с цел да ни разделят. Да ни изолират едни от други. Понякога те унищожават нашия мир. Аз съм родена в България - от източната страна на Берлинската стена. Страна на принуда, горест и неправда ", са встъпителните думи на Деси Андерсън. 

Днес Деси се дефинира като новото свежо лице на Републиканската партия. Може да разгледате и нейния формален уебсайт за предизборната кампания .

 

Решаващият избор за Сенат и Камара на представителите в Съединени американски щати е на 8 ноември. Така наречените избори в средата на мандата ще дефинират кой ще има болшинство и в двете камари на Конгреса.

Ако републиканците завоюват, това ще бъде неприятна вест за президента Джо Байдън. Може да се промени и политиката към Украйна.

 

На междинните избори всичките 435 членове на Камарата на представителите биват преизбирани. Те остават на поста си две години. Броят на представителите за всеки щат се основава на популацията на щата. В Сената се избират 35 от 100 места, по две за всеки щат. Сенаторите се избират за шестгодишен мандат.

 

В 36 щата ще бъдат назначени нови губернатори. Това е най-мощната служба във Федералната страна.

 

Много щати също преназначават личните си конгреси, има промени и в доста други длъжности като шерифи и учебни препоръки, което също може да има огромно локално влияние върху правоприлагането или образователната стратегия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР