България завърши на пето място в класирането по медали на

...
България завърши на пето място в класирането по медали на
Коментари Харесай

Борците на пето място в Европа с титла на Едмонд Назарян

България приключи на пето място в класирането по медали на европейското състезание по битка в Загреб, откакто националите стигнаха до три златни оценки и общ брой от 11 медала. Шампион за втора поредна година е Турция с шест златни, следвана от Азербайджан с пет, Армения с четири, Украйна с три.

България също е с три и едно сребро, както и други призови места. 

Българските национали в класическия стил пък приключиха шампионата пети със 101 точки по схемата за отборно класиране в обособените категории. Победител стана още веднъж Турция със 155 точки, а на подиума се подредиха още Азербайджан и Грузия.

Едмонд Назарян стартира деня със злато в категория до 60 кг, откакто победи на финала молдовеца Виктор Чобану с безапелационното 13:0. Третите места останаха за Георги Тиболов от Сърбия и Нихат Мамадли от Азербайджан, който загуби против българския национал на осминафиналите.

Следващите две категории бяха извоювани от борци точно от Азербайджан, с което страната изпревари България в класирането по медали. Шампион на 67 кг стана Хасрат Джафаров с победа против грузинеца Йони Кецуриани, а минути по-късно купа на 72 кг подвигна Улви Ганизаде след сложен триумф против французина Ибрахим Гарем.

В последната категория до 97 кг Артур Алексанян надделя Кирил Милов и по този метод Армения изпревари България в класирането по медали. Любопитно е, че арменците стигнаха единствено до пет оценки на целия шампионат, само че го направиха със жанр - четири златни и едно бронзово.
Сребро за Кирил Милов
Кирил Милов добави сребро към актива на българските национали по битка на Европейското състезание в Загреб, откакто отстъпи на шесткратния първенец Артур Алексанян на финала на кат. до 97 кг класическия жанр. 

Милов бе съвършен до финала и не изгуби нито една точка. Българският национал нападна от първата секунда и съумя да стигне бързо до срутване на противника, за което получи две точки от съдията на тепиха. Арменският щаб обаче изиска обзор, след който бе отсъдено нарушаване на Милов и точките бяха отнети.

В битката последва сутерен за Алексанян, който съумя да придвижи Милов два пъти за 5:0. Това бе крайният резултат в първата част, а във втората българинът също получи опция да нападна от сутерен. Той обаче не стигна до повече точки и в последна сметка завоюва сребърното отличие при резултат 1:5.
Назарян-младши беше без конкуренция
Едмонд Назарян завоюва по безапелационен метод над молдовеца Виктор Чобану на финала в кат. до 60 кг. - 13:0.

Той влезе в битката доста нападателно и ненапълно изненада противника си. Българският национал завоюва първата точка с избутване от тепиха по-малко от 20 секунди след началото и добави още една по този метод още преди партера. В него Назарян довърши противника с преместване и взе безапелационна преднина.

Двукратният европейски първенец гледа към международното състезание в Белград, което е и първа олимпийска подготовка.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР