България заслужава признание, защото охранява границите си, границите на ЕС

...
България заслужава признание, защото охранява границите си, границите на ЕС
Коментари Харесай

Орбан: България заслужава признание, защото охранява границите си, тези на ЕС и Унгария

България заслужава самопризнание, тъй като охранява границите си, границите на Европейски Съюз и тези на Унгария. Това съобщи министър председателят на Унгария Виктор Орбан след среща с българския министър председател Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

За миграцията, значимото е, че на масата на Европейски Съюз е едно ново предложение. Това предложение по този метод и в тази форма не е положително. Релокацията стои в центъра на това предложение. Унгарската конституция е ясна, че кой да обитава в Унгария, взема решение единствено Унгария. Някои си мислят, че на запад от Унгария миграцията е положително нещо и неизбежно. Според нас не е по този начин, съгласно нас миграцията е рискова за нашия живот и европейската християнска просвета, и ние ще изработим наше предложение за трансформация, цялостен пакет с оферти, които Унгария е формирала, добави Орбан.

Европейски Съюз би трябвало да слага в центъра на политиката си защитата на границите, а не релокацията. Няма смисъл да се приказва за релокация, до момента в който не подсигуряваме защитата по границите и по въздуха. България заслужава самопризнание. Наясно сме, че вашият министър председател е значим и за Унгария, тъй като границите могат да се опазят единствено с решителни ръководители, които не се опасяват да вземат значими решения. За защитата на границата, която видях при вас мога да приказвам единствено с самопризнание, сподели още Орбан.

Утре канцлерът на Австрия ще пристигна на посещаване при вас и това демонстрира какъв брой значима роля играе България в европейската политика през днешния ден.

Унгария и България имат другарство, сърдечни другарски връзки имаме, двустранните ни връзки нямат никакви спорове. Имаме схващане за обща историческа орис по време на историята сме издържали на доста огромни тествания.

В центъра на договарянията ни бяха не двустранните връзки, а европейските въпроси. В две огромни групи преглеждахме тематиките – първата е бъдещето на Европа с необикновен взор на Балканите и защитата на границите, както и въпросът за миграцията. Поздравих Борисов по тази причина какъв брой сполучливо и потребно се развиват контактите на България с Турция. Унгария постоянно ще поддържа съглашение и съдействие да има сред България и Турция, тъй като границите би трябвало да се охраняват и да се подписва съглашение по този въпрос, добави Орбан.

Виждаме, че България е член на Европейски Съюз, би трябвало да бъде член на Шенген, само че още не е. Между България и Унгария има страни, които от дълго време желаят да станат членки на Европейски Съюз, само че това не се е случило. България взема историческо решение по този въпрос да поддържа тези страни, поисквам триумф на Борисов. Не е задоволително Балканите в политически смисъл да се одобряват в Европейски Съюз, би трябвало да се вградят в Европейски Съюз. Ако не са свързани и няма контакти, жп линии, или няма автомагистрали, тогава Балканите не могат да се слепен с икономическото тяло на Европейски Съюз. От това имаме потребност, всички можем да бъдем печеливши и другите балкански страни могат да завоюват от това. Борисов си е забил брадвата в огромно дърво, да се надяваме, че ще реализира триумф, сподели още Виктор Орбан.

От своя страна Борисов благодари на унгарския си сътрудник за поддръжката. " Исторически ние знаем какви съседи имаме и какво може да се случи при недалновидни политики. С Турция би трябвало да поддържаме добросъседски отношение. Споразумението с Турция е в интерес на всички европейски страни. България е най-надеждната граница на Европейски Съюз ", съобщи Борисов.

" За Шенген всички знаем, че сме изпълнили нужните критерии, съобщи Борисов. Първото, което предлагаме ние е 100 % надеждна защита на външната граница на Европейски Съюз. Центровете за сигурност, така наречен хот спотове би трябвало да са покрай споровете – с цел да могат хората, да се върнат след привършване на войната ", подсети към този момент обсъжданата преди време теза с унгарския му сътрудник. Той благодари за гласуваните 160 млн. за България.

Когато е несъмнено, че външните граници се пазят 100 % добре, когато границите са надеждни, когато се греда хуманно на хората, които са в тези центрове, тогава може да се гледа на противоположната локация. Говорили сме какво би станало, в случай че дойдат милиони в България, Унгария или Гърция. Това е извънредно, по тази причина ще разгледаме деликатно документа, който предложи Орбан, ще го предложим на вътрешните министри, сподели Борисов по предлагането на Орбан да се обърне повече внимание на защитата на границите, а не на релокацията. „ Охрана, хот спотове и съглашения със съседите - тогава всичко ще върви по-гладко “, акцентира българският министър председател.

За Западните Балкани той акцентира какъв брой значими са транспортните коридори, в това число и за Енгария. „ До този миг срещам поддръжка от огромните и съм убеден, че с едно хибридно финансиране и с европейски банки, имаме среща и с китайския министър председател, та в случай че някъде не доближат пари, можем да реализираме и някой различен модел “, заключи Борисов.

Ще увещавам австрийския канцлер да българо австрийското председателство да продължи до 2018 година, добави той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР