България загуби за първи път на Европейското първенство за жени.

...
България загуби за първи път на Европейското първенство за жени.
Коментари Харесай

Волейболните националки загубиха от европейския шампион Италия на Евроволей

България загуби за първи път на Европейското състезание за дами. Нашите нямаха шансове против домакините Италия, които са и огромен любимец за купата. България падна с 0:3 (16:25, 17:25, 13:25) в „ Арена ди Монца ", изпълнена с екзалтирани тифози. След първите две победи против Хърватия и Босна и Херцеговина нашите започнаха мача като водач в група В. Сега са на второ място.
Прочетете още
Първата точка в мача беше за България. Италианките обаче отвърнаха с три следващи. Нашите не се стъписаха и изравниха – 3:3. Под голямата поддръжка на публиката в „ Арена ди Монца " домакините дръпнаха със 7:4. Българките обаче бяха решени на борба и върнаха две точки. Италия възвърне задатъка си при 10:7 и треньорът ни Лоренцо Мичели изиска първи таймаут. Ас на „ скуадра адзура " усили преднината на домакините, а последваха и две сполучливи блокади – 13:7. Успяхме на понижим задатъка на Италия, само че незадоволително – 12:16. Когато България ставаше застрашително близо, „ адзурите " натискаха и правеха серии – 19:13. Геймът потегли посока на ликуващата аудитория. Италия го затвори с резултат 25:16.

Втората част отново стартира с българска точка, само че това не промени обстановката. Като под индиго стартира италианска серия - пет следващи. И също като в първия гейм ние дадохме начален тим, докарвайки до 4:5. В последна сметка се повториха събитията – 7:4 за „ скуадра адзура ".Италианската отбрана беше напряко непробиваема и по този начин преднината се трупаше – 11:6. В никакъв случай не седяхме зле на корта и успявахме да „ хапем " домакините. Намалихме пасива си до 9:12. Като че ли по този метод ядосвахме доста Италия и противникът влизаше в серия – 9:14. За страдание бързо разбрахме, че не можем да вземем нещо и от този гейм. Резултатът набъбна на 19:12 и обратът действително беше неосъществим. Беше въпрос на минути Италия да поведе с 2:0. И това се случи с 25:17.

Третият гейм стартира най-равностойно и беше единственият, в който на два пъти имахме по две точки преднина – 3:1 и 6:4. В този миг Италия започва серия от седем следващи точки и нещата тотално се обърнаха 6:11. „ Скуадрата " държеше крепко мача в ръцете си и нямаше какво да се случи с изключение на домакинска победа. Италианките трупаха точка след точка, а от нашата преднина не остана и помен – 18:8. Резултатът остана двуцифрен до края на мача, който единствено се доиграваше. Италия победи с 25:13.

Днес България отпътува за Торино, където са последните два мача от групата. Първо нашите ще играят против Румъния във вторник, а на другия ден – против Швейцария. Ако спечелим срещите, ще сме сигурно втори в групата и можем да чакаме по-удобен чоп за осминафинал. Преди нашия мач Швейцария победи Румъния с трагичното 3:2. Само Италия е с три триумфа.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР