България загуби с 0:3 гейма от Иран втория си двубой

...
България загуби с 0:3 гейма от Иран втория си двубой
Коментари Харесай

Иран разби България в Пловдив

България загуби с 0:3 гейма от Иран втория си дуел от Лигата на нациите в уикенда, който се организира в пловдивската зала "Колодрума ". След триумфа над Съединени американски щати с 3:1 гейма в петък вечер, "трикольорите " се пробваха да завоюват дуела, само че това не се получи. Въпреки поддръжката на почитателите българския отбор игра добре, само че не сполучи да завоюва даже гейм.

Иран си обезпечи класирането за финалната шестица на Лигата в Чикаго след вчерашния си триумф над Сърбия с 3:1 гейма, а през днешния ден предложи още веднъж качествена игра и стигна до триумфа.

Българските волейболисти стартираха устремно и поведоха с 3:0, което принуди Игор Колакович да вземе спиране. Последва реакция на иранците и се стигна до 4:4. Последва замяна на точки, с цел да се стигне до 15:14 за България, а офанзива на Цветан Соколов не приключи сполучливо и се стигна до ново равнене - 15:15. Последва и следващо тъждество при 18:18, само че 19-ата точка беше за иранците. Добро взаимоотношение сред Сеганов и Гоцев разреши на "лъвовете " да стигнат до изравняването - 19:19.

След замяна на точки, Иран съумя да излезе с две задатък при 23:21, което предизвика Пранди да вземе спиране.Последва точка за България, а при сервис на Шекерджиев, Иран завоюва 24-ата си точка. Първият геймбол беше избавен, само че след сервис на Георгиев се стигна до 25-а точка за Иран и противниците поведоха с 1:0 гейма.

Вторият гейм още веднъж беше равносилен, а офанзива на Цветан Соколов направи резултата 9:9. Срещата беше извънредно равностойна и вървеше точка за точка, с цел да се стигне и до следващото тъждество - 12:12. Мартин Атанасов направи отлична офанзива и България поведе с 15:14 във втората част.

Последваха 4 следващи точки в актива на Иран и се стигна до 18:14 в тяхна изгода. Играта продължи да е в интерес на Иран и се стигна до резултат 23:20. Атака на Цветан Соколов разреши на България да редуцира изоставането си до 23:24. Последва офанзива на противника на "лъвовете " и Иран затвори и втората част със същия резултат като първата част - 25:23.

В третия гейм още веднъж двата тима се захапаха на полето, само че България съумя да излезе напред в резултата при 7:6, само че Иран изравни до 7:7. "Лъвовете " заиграха чудесно и се стигна до 16:13 в интерес на момчетата на Силвано Пранди. С отлична обсада на Гоцев и Соколов резултатът стана 19:17 в интерес на "трикольорите ". Иран изравни резултата до 20:20 при офанзива на Цветан Соколов. Във значимите точки на третата част Иран дръпна с 24:21, с цел да затвори мача с 25:21 и взе триумфа с 3:0 гейма

България - Иран 0:3 (23:25, 23:25, 21:25)

България: Красимир Георгиев, Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Цветан Соколов, Розалин Пенчев, Николай Николов, Теодор Салпаров-либеро
Старши треньор: Силвано Пранди

Иран: Мир Сайед Маруфлакрани, Амир Гафур, Милад Ебадипур, Пуря Фаязи, Мохамад Мусави, Али Шафией - Мохамадреза Хазратпурталатепех-либеро

Старши треньор: Игор Колакович
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР