България заема второ и трето място в подреждането след първия

...
България заема второ и трето място в подреждането след първия
Коментари Харесай

България заема второ и трето място в подреждането на международния турнир по художествена гимнастика София Къп

България заема второ и трето място в подреждането след първия ден в отборната конкуренцията при девойките на интернационалния шампионат по художествена гимнастика " София Къп " в столичната зала " София ".

В конкуренцията страната ни е показана от два тима -  Дара Малинова  и  Мая Пенева  (първи състав) и  Алекса Рашева  и  Александра Шалуева  (втори състав). След изиграването на съчетанията с обръч и с топка Малинова и Пенева са втори във краткотрайното класиране със общ брой 59.650 точки. Малинова получи за осъществяването си обръч 31.850 точки, а Мая Пенева бе оценена с 27.800 точки на топка. Вторият тим е трети досега с 58.150 точки. Рашева има 30.050 точки за композицията си с обръч, а за осъществяването с топка Шалуева е с оценка от 28.100 точки.

На първото място във краткотрайното нареждане са израелките, които събраха общ брой от 63.900 точки.  Мейтал Мааян Сумкин , който се приготвя от внучката на  Жулиета Шишманов -  Жулиета Канталупи  изигра извънредно истинската си комбинация с топка и получи от съдиите 30.200 точки, а обръча на  Альона Тел Франко  бе оценен с 33.700 точки.

Според регламента за финалите се класира по една гимнастичка от нация. В неделя на финала с обръч за оценките ще се състезава Дара Малинова, а на топка - Александра Шалуева.

Извън класирането своите съчетания с обръч и топка сподели възпитаничката на Николай Боев -  Антоанета Цанкова .

Утре са съчетанията с бухалки и с лента, след което ще станат ясни призьорките в многобоя и финалистките на обособените уреди.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР